Hvorfor udskifte relæ?​

​Da mange af de relæer der sidder i husene i dag, enten er meget gamle, eller i en dårlig kvalitet – bør de skiftes. Generelt kan de gamle HFI ikke opfylde sikkerhedskravene ved test - dette er et stort problem da det er brugeren af installationen der kommer til skade ved en fejl i installationen.

De nyere HPFI, er der ligeledes konstateret en del fejl på, dette er oftes fordi de er i en meget dårlig kvalitet, eller ikke er blevet vedligeholdt som de skal. Mange installatører har desværre valgt at installere billige fejlstrømrelæer i boliger, for at holde prisen nede. Dette har desværre haft den uheldige udgang at de ikke fungerer korrekt når uheldet er ude.

Det nye relæ er ligeledes ikke så følsomt i tordenvejr, som de gamle der ofte udkobler når uvejret er lige hen over.

Grunden til de gamle relæer ofte er i stykker, er manglende motion af relæ. Hvis ikke dette motioneres ofte, bliver det trægt i mekanikken, og kan derfor ikke udkoble som det skal ved en fejl. Det at et relæ kan udkoble ved at trykke på testknap, er ikke en kontrol af om relæ fungerer, det er en mekanisk funktion der får et relæ til at udkoble.

Jo ældre installation man har, jo vigtigere er det at sikre at fejlstrømsrelæet virker. Det er trods alt det der skal sikrer dig mod stød og brand. Mange ældre installationer har ikke jordforbindelse ud til stikkontakter og tilslutningssteder; derved er der en endnu større risiko for livsfarligt stød ved en fejl, når relæ ikke fungerer korrekt.

Fandt du ikke hvad du søgte?​

HK Electric tilbyder mange løsninger inden for installation og eftersyn af elektriske opsætninger og installationer. Fandt du ikke præcis det du ledte efter, så kan du enten søge på siden, eller kontakte os og fortælle os præcis hvad du ønsker udført.​

HK Electric ApS​  -  ​Toftevej 4, 4140 Borup  -  CVR: 10155029​  -  Tlf.: 2632 1167  -  E-mail: hk@hkelectric.dk