El-eftersyn af boligens installationer

Vi foretager el-eftersyn i forbindelse med flytning, udlejning eller bare for sikkerhedens skyld i områderne omkring Ringsted, Borup og Viby Sjælland.

Et el-eftersyn foretaget af HK Electric er en grundig gennemgang af boligens elinstallationer.

Det vi foretager under et el-eftersyn er:

  1. ​Kontrol af elforsyning
  2. ​Kontrol af HPFI-relæ
  3. Kontrol af gruppetavle
  4. ​Kontrol af synlige installationer
  5. ​Kontrol af brugsgenstande tilsluttet den faste installation
  6. ​Rådgivning i forbindelse med forældede eller utilstrækkelige installationer. ​

Når el-tjekket er foretaget, fremsender vi rapporten med et tilbud på eventuelle fejl og mangler.

Vi giver dig et samlet tilbud med udgangspunkt i, hvor meget der skal tjekkes.

Attraktiv pris på el-tjek

Et standard el-eftersyn koster 1800,00 kr. inkl. rapport og uforpligtende tilbud. Dette er gældende for boliger op til 250 m2 inkl. udvendige installationer på huset. For større boliger, ring venligst for tilbud på telefon 26 32 11 67 eller skriv til e-mail hk@hkelectric.dk.

1. Kontrol af elforsyning

Vi foretager kontrol af forsyningskabel eller luftledning, så eventuel forældelse, fejl eller lignende ikke bliver overset.

2. Kontrol af HPFI-relæ

Ved vores el-eftersyn måler vi HFI/HPFI-afbryderen (=fejlstrømsafbryderen) igennem for at kontrollere, at afbryderen udkobler korrekt. Det tjekker vi ved at sætte en fejlstrøm igennem afbryderen.

Desuden funktionsprøver vi testknappen på afbryderen.

3. Kontrol af gruppetavle

Vi kontrollerer, om gruppeafbryderne har pasringe/bundskruer monteret, som passer til den sikring, som gruppekablet kan belastes med.

Vi kontrollerer gruppetavlen for umiddelbare synlige fejl - herunder løse forbindelser og dårlig isolation - for at nedsætte risikoen for, at der senere opstår fejl i tavlen.

Vi måler tavlen igennem med specialudstyr, der viser, om der er jordforbindelse. Jordforbindelsen beskytter personer mod stød.

Vi kontrollerer, at gruppeafbryderne har korrekt mærkning med hensyn til brugsgenstand og max. sikring.

4. Kontrol af synlige installationer

Ved el-eftersyn efterser og adskiller vi elinstallationerne ved stikprøvekontrol, for at se, om de opfylder de lovmæssige bestemmelser, der var gældende, da de blev sat op - herunder bl.a. stikkontakter, afbrydere, lampeudtag og samledåse.

Ved stikprøvekontrol gennemgår vi cirka 10 % af alle installationer jævnt fordelt i hele boligen.

Vi måler elinstallationerne igennem for at se, om kabler og ledningers isolation er i orden. Isolationen beskytter mod overgang/afledning fra el-installation.

5. Kontrol af brugsgenstande tilsluttet den faste installation

Vi undersøger, om de elektriske og sikkerhedsmæssige forhold, som f.eks. jordforbindelse og aflastning er i orden i forbindelse med de faste brugsgenstande.

Vi rådgiver i forbindelse med forældede eller utilstrækkelige installationer.

6. Rådgivning i forbindelse med forældede eller utilstrækkelige installationer

Udskiftning af gamle stikkontakter/afbrydere, der kan være slidte og ikke tilsluttet godt nok.

Etablering af flere stikkontakter for at undgå for få stikkontakter med mange løse stikdåser og synlige ledninger i rummet.

Overbelastning i ældre installationer, som kan medføre, at sikringerne ofte sprænger.

En renovering af installationen op til nutidig og sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Gamle installationer kan godt være lovlige (efter datidens regler på opførelsestidspunktet), men ofte lever de ikke op til de nutidige krav.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på el-eftersyn

Er du interesseret i at høre mere, eller kunne du tænke dig et uforpligtende tilbud på et el-eftersyn, skal du bare kontakte os på telefon 2632 1167 eller e-mail hk@hkelectric.dk.

Fandt du ikke hvad du søgte?​

HK Electric tilbyder mange løsninger inden for installation og eftersyn af elektriske opsætninger og installationer. Fandt du ikke præcis det du ledte efter, så kan du enten søge på siden, eller kontakte os og fortælle os præcis hvad du ønsker udført.​

HK Electric ApS​  -  ​Toftevej 4, 4140 Borup  -  CVR: 10155029​  -  Tlf.: 2632 1167  -  E-mail: hk@hkelectric.dk